< Tratamente

Profilaxie

 

Clinica Dr. Tolos ne invata ca este mai bine sa previi decat sa tratezi, iar acest lucru este posibil prin profilaxia dentara, cea mai simpla si ieftina metoda de tratament.

Profilaxia Dentara este prima si cea mai importanta etapa in ingrijirea dintilor. Ea previne imbolnavirile dentare, dar si complicatiile in cazul afectiunilor deja existente. Orice afectiune dentara poate fi tratata in stadiul incipient cu metode de tratament minim invazive.

Astfel, sunteti feriti de neplacerile provocate de durerile dentare, mirosul neplacut, sangerari la periaj, dar si de aparitia cariei si a bolii parodontale.

 

Metodele principale de profilaxie:

 

  - alimentatia sanatoasa - bazata pe lactate, fructe, legume si alimente care contin fluor si proteine;

  - detartrajul - se indeparteaza tartrul si placa bacteriana. Netratate, acestea duc la formarea cariei dentare si gingivitei. O importanta mare o are eliminarea stratului supragingival, dar si cel subgingival.

  - periajul profesional - indeparteaza placa dentara ramasa dupa detartraj si petele sau coloratiile de pe suprafata dintilor.

  - sigilarea santurilor si fosetelor - preintampina depunerea microbilor si placii dentare in santurile si fosetele molarilor si premolarilor. Sigilarea se face prin aplicarea unor materilae compozite fluide in interiorul santurilor si fosetelor. Se adreseaza atat adultilor cat si copiilor, deoarece actioneaza ca o bariera de protectie.

  - fluorizarea - fluorul este un mineral care intareste smaltul dintilor, dar previne si aparitia cariilor.

  - igiena orala - neandepartarea placii bacteriene, duce la calcificare, apoi se transforma in tartrul dentar. Periajul dentar (minim de doua ori pe zi), folosirea atei dentare dar si a apei de gura, reprezinta o igiena orala corecta.

  - controlul periodic la o clinica stomatologica - cu cat o afectiune este descoperita mai repede, cu atat este mai usor de tratat, de aceea controalele periodice pot fi efectuate la 3 sau 6 luni.

 

Sfat Dr. Tolos:

Este in avantajul dv. sa cunasteti riscurile unor complicatii, dar si posibilitatile de a le diminua, alaturi de Clinica Dr. Tolos.

 

Stabileste o intalnire:

Se trimite formularul...

Serverul a întâmpinat o eroare.

Mesaj primit.

Tel. : 0740 510 029     E-mail: anamariatolos@gmail.com

Termeni si conditii

Copyright © Clinica Dr. Tolos

Powered by Optimus Plus